Wil jij ook in ons centrum ondernemen?
Versterk ons team op het gebied van body, mind & soul

Info & Boekingen

078 645 62 69

Burg. Jansenlaan 143

3331 HG Zwijndrecht

Ademwerk

Ademwerk is een krachtig medium wanneer het gaat over (zelf)heling van de meest uiteenlopende vraagstukken, terugkerende patronen, trauma, pijn, verdriet of (psycho)somatische klachten. Het geeft je op een ervaringsgerichte manier inzicht en de mogelijkheid om los te laten en zo te helen.

Neem de zee als metafoor voor jezelf. In de zee leeft, zwemt en drijft van alles. Mooie dieren en planten, maar ook plastic, olie en afval. Met regelmaat spoelen voorwerpen uit de zee aan op het strand. Het strand raakt vervuild en moet opgeruimd worden. Deels regelt de natuur dit zelf. Maar al het afval zoals plastic zal handmatig en bewust moeten worden opgeruimd.

Kijk je naar jezelf, dan ben jij de zee. De olie en plastic, staan symbool voor “de rommel” die wij met ons mee kunnen dragen. Oud zeer, onverwerkte emoties, angsten, lichamelijke klachten. Dat klinkt als een strand dat een schoonmaakbeurt verdient.

Met ademwerk, ga je aan de hand van een geleide ademhaling, bekijken wat er op jouw strand ligt en wat er opgeruimd kan worden.

Een ademwerk sessie

Tijdens een sessie, die gemiddeld 2 uur duurt, is je lichaam in rust. Je zit of ligt op een matrasje. De begeleider helpt je om je ademhaling actief en verbonden te krijgen. Als dit proces op gang komt, zal geblokkeerde energie (de rommel) in beweging komen. Dit kan verschillende effecten hebben tijdens de sessie. Je kunt warmte of koude ervaren, je kunt pijn of kramp ervaren, je kunt lachen of huilen of andere emoties ervaren. Ook kun je beelden of herinneringen krijgen. De begeleider zal je ondersteunen in dit proces. Zij kan gebruik maken van muziek of bijvoorbeeld drukpunten of massage. Je kunt tijdens dit proces kijken naar hetgeen je tegen komt en besluiten of je het nog nodig hebt of dat het opgeruimd kan worden. Ook kun je inzichten krijgen over jouw manier van leven, beslissingen die je hebt gemaakt of staat te maken.

Na afloop van een sessie, mag je rustig bijkomen op een matras. Je kunt je moe voelen, of juist energiek. Wel is er een mate van diepe ontspanning. De begeleider zal je na afloop een kop thee aanbieden en er is een moment om na te kunnen praten.

Wanneer je voor een ademsessie komt, eet dan van tevoren niet te zwaar. Trek gemakkelijke kleding aan, eventueel met laagjes, en neem een badlaken of dekentje mee.

Voorafgaand aan de sessie zullen er een aantal vragen worden gesteld die van belang zijn betreffende eventuele gezondheidsklachten.

De ervaring leert, dat je na een sessie ademwerk, hetgeen je hebt ervaren met je mee neemt. Dit kan een aantal dagen “doorbewegen”. Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je tussen de sessies wilt. Gemiddeld komen mensen een keer of 8 voor ademsessies. Je voelt zelf aan of je meer of minder nodig hebt. En als de “zee” weer vervuild raakt, ben je altijd welkom weer eens terug te komen.

Ademwerk word gegeven door Saskia. Mocht je meer over Saskia en haar achtergrond willen lezen, kijk dan op haar persoonlijke pagina. Via deze pagina kun je ook een afspraak maken.

De kosten van een ademwerk sessie zijn € 90,- voor 2 uur.