Wil jij ook in ons centrum ondernemen?
Versterk ons team op het gebied van body, mind & soul

Info & Boekingen

078 645 62 69

Burg. Jansenlaan 143

3331 HG Zwijndrecht

Home | Behandeling en therapie | Massages van Jaap

Massages van Jaap

Wanneer je voor een massage naar ons centrum komt, is het wellicht handig om je op voorhand alvastkennis te laten maken met de diverse massages die onze behandelaars je kunnen bieden.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is erop gericht de spanning in je lichaam op te zoeken. Door gebruik te maken van diverse technieken deze spanning te verminderen of weg te nemen. Ook wordt er met de behandelaar gekeken waar de oorzaak van deze spanning zou kunnen liggen. Vaak is het eenvoudiger voor jezelf in het dagelijks leven de spanning te verminderen, wanneer je bewust bent van waar die vandaan komt. De haptonomie is de leer van het tasten en voelen. Aanraken en aangeraakt worden vergroot het bewustzijn van het eigen lichaam en het ervaren daarvan. Ook wordt je bewuster van indrukken en waarnemingen uit de omgeving en leert je hier beter mee omgaan.

Sportmassage

Als je veel sport, kunt je veel baat hebben bij een goede sportmassage. Sneller herstel, met als eindresultaat een hoger prestatieniveau. Ook blessures of spierspanning door andere oorzaken kunnen hiermee vaak goed verholpen worden.
Kort voor de sportieve inspanning zal een sportmassage de doorbloeding verhogen en de spieren warm en soepel maken, waardoor de prestaties verbeteren.
Na de wedstrijd of training zal een massage bijdragen aan het herstel en eventueel opgelopen blessures zullen sneller verdwijnen.

Thaise massage

Deze massage is een duizenden jaren oude massagevorm die gezondheid en vitaliteit bevordert en het lichaam helpt weer in balans te komen. De techniek bestaat uit een combinatie van drukpuntmassage met aan yoga ontleende rek- en strekoefeningen. Het lichaam wordt soepel, blokkades verdwijnen en de energie gaat weer stromen. Ook geestelijk kom je tot rust doordat je met je lichaam bezig bent en niet met je hoofd. De massage stimuleert ook de bloedsomloop en het lymfesysteem. Zo worden afvalstoffen sneller verwijderd en voedingsstoffen optimaler gebruikt. Deze massage wordt uitgevoerd op een futon (Japanse matras). je draagt het beste soepele, ruim zittende kleding voor deze massage.

Lomi-lomi massage

Kenmerkend voor de Lomi-lomi massage is het gebruik van vloeiende aaneengeschakelde bewegingen. Door deze rustige bewegingen geeft deze massage je een bijzonder diepe ontspanning. Bij uitstek geschikt voor stress-gerelateerde klachten.Ook wordt veel gemasseerd met het zachte deel van de onderarmen. De intentie is om je lichaam, geest en ziel met elkaar te verbinden en in balans te brengen. Doordat je lichaam telkens in vloeiende en ritmische bewegingen wordt gemasseerd, komen opgehoopte spanningen vrij en worden balans en goede gezondheid gestimuleerd. Lomi-lomi heeft een diepe werking op ontspanning van je spieren en zenuwstelsel en het activeert je lymfesysteem. Je lichaam en zenuwstelsel komen weer in hun eigen natuurlijke ritme waardoor het zelf genezend vermogen wordt geactiveerd.

Acupressuur

De acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeskunst. Hierbij wordt door het plaatsen van naalden op specifieke meridiaanpunten in het lichaam de energiebalans hersteld. Bij acupressuur wordt door middel van druk op deze meridiaanpunten eenzelfde resultaat behaald. Bij een Acupressuur behandeling wordt eerst grondig uitgezocht waar de klacht vandaan komt. Volgens vaste protocollen voor verschillende kwalen worden de bijbehorende meridiaanpunten behandeld. Er wordt altijd afgesloten met een lichte massage.

Bindweefsel massage

De bindweefselmassage is een vorm van reflexzonemassage. Op uw lichaam bevinden zich, in het direct onder de huid gelegen bindweefsel, zones die corresponderen met bepaalde organen. Bij een bindweefselmassage wordt eerst grondig uitgezocht waar uw klacht vandaan komt. Daarna wordt met verschillende grepen en technieken verklevingen van uw huid in de aangedane zone losgemaakt. Vooral een eerste behandeling kan in het begin pijnlijk zijn. Totdat je je er volledig aan over kunt geven en de huidzones zich versoepelen. Bindweefselmassage is ook bijzonder goed voor de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen. Ook kan het een positief effect hebben op verslapte huid en oneffenheden zoals cellulitis, striae en littekens.

Triggerpoint massage

Triggerpoints zijn verhardingen in uw spieren of spiervliezen (bindweefsel) die corresponderen met de door jou waargenomen klachten. Tijdens het onderzoek en de behandeling van pijnproblemen krijgt het spierweefsel veel aandacht waar het om de spierspanning gaat. De aanwezigheid van zogenaamde myofasciale triggerpoints, (specifieke pijnpunten in de verschillende spieren) is echter ook een mogelijkheid om pijn en functiestoornissen te verklaren. Deze triggerpoints kunnen zorgen voor pijn in andere delen van een spier of ook in verder weg gelegen structuren. De symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt komen voor in voorspelbare patronen wat de mogelijkheid tot effectieve diagnostiek vergroot.

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap verdient uw lichaam extra aandacht bij alle aanpassingen die in deze periode gevraagd worden. Uw spieren en gewrichten worden losser om ruimte te maken voor uw kindje en u voor te bereiden op de bevalling. Hierdoor kunt u last krijgen van rug- nek of bekkenklachten. Een massage helpt u ontspannen en de klachten te verminderen. Ook geeft deze een verbeterde doorbloeding en heeft een positieve invloed op het lymfstelsel.

Ook tot ver in de zwangerschap is deze massage mogelijk door het gebruik van aangepaste zwangerschapskussens waardoor u comfortabel op uw buik kunt liggen. Massage van rug, schouders, nek, armen, benen en voeten.

Korting mogelijk met de 9-maanden-kaart.

Wil je een afspraak maken, klik dan op deze link voor de mogelijkheden..

Prijzen voor de massages van Jaap

Massage van een half uur   € 38,00
Massage van drie kwartier € 48,00
Massage van een uur           € 59,00

Contactformulier Jaap