Wil jij ook in ons centrum ondernemen?
Versterk ons team op het gebied van body, mind & soul

Info & Boekingen

078 645 62 69

Burg. Jansenlaan 143

3331 HG Zwijndrecht

Home | Massagetherapie

Massagetherapie

Massagetherapie

Vanuit holistische visie wordt iedere massage therapeutische behandeling afgestemd op wat er op dat moment aandacht vraagt.

Een massagetherapie sessie begint meestal met een kort gesprekje vooraf, waarin we samen afstemmen wat de intentie van de massage zal zijn. Hoe gaat het met je? Spelen bepaalde thema’s een rol in je leven op dat moment of zijn er misschien lichamelijke klachten?
Samen kijken we wat je op dat moment nodig hebt.

Bij de verwachting dat er een aantal sessies zullen worden gestart, zal bij de eerste sessie een langer intakegesprek gevoerd worden, waarbij we samen je wensen in kaart brengen. Bij elke volgende sessie word teruggekeken op je ervaringen in de tussenliggende tijd en kijken we wat aandacht nodig heeft in de sessie van die dag.

Aan het eind van elke sessie lig je nog een poosje na om te voelen wat de behandeling je heeft gegeven. Nadat je van de massagetafel afgekomen bent drinken we een glas water of kopje thee voor je weer naar huis toe gaat. Mocht je nog vragen hebben kun je ze op dat moment stellen. We maken indien gewenst een vervolgafspraak.

Massagetherapie

De volgende vormen van massage en andere technieken kan ik gebruiken zodra ik voel tijdens de massagetherapie, dat ze helpend kunnen zijn in je situatie:

Klassieke massage

Klassieke massage gebruik ik op die plekken van je lichaam waar plaatselijk dieper en gerichter werk gewenst is.

“Trager” bewegingstechnieken

Met  “Trager” bewegingstechnieken maak ik contact met de fascia (een bindweefsel web dat in verbonden banen door het gehele lichaam loopt) om de balans in het lichaam te verbeteren en moeiteloos bewegen te ervaren.

Diepe weefsel massagetechnieken

Deze massagetechnieken richten zich ook op het dieper gelegen bindweefsel (fascia) en de houdingsspieren. Deze kunnen een belangrijke rol spelen bij onbewuste spanning en stress en worden bij diep weefsel werk met veel gevoel aangeraakt, waardoor  uw energie weer kan gaan stromen. De diepe, warme technieken zorgen voor ruimte en een nieuwe ervaring van je eigen lichaam.

“Essalen” massage

Kenmerkend voor deze vorm van massage zijn de lange verbindende strijkingen. De meditatieve rust, volle aanraking, speelsheid en vloeiende beweging waarmee de grepen worden uitgevoerd geven een gevoel van diepe verbondenheid met alle lagen. Er ontstaat een ontspannen, helende energie-flow. Uw hele lichaam voelt door deze lange strijkingen weer meer als één geheel.

Stretchen en bewegen van de gewrichten 

Met het inzetten van deze technieken kan een gevoel van ontspanning, ruimte en vrijheid ontstaan. Stretchen helpt om meer ruimte in uw lichaam te ervaren. U voelt zich weer soepeler en vrijer om fijn te kunnen bewegen.

Ademtechnieken

Ademtechnieken verdiepen de werking van alle gebruikte massagetechnieken en ze kunnen het zelfbewustzijn vergroten. Het werken met de ademhaling kan de verschillende bewustzijnslagen verbinden en daardoor zorgen voor een diepere ontspanning.

Diverse oefeningen naast de tafel

Naast de massagetechnieken kan ik u ook oefeningen meegeven om thuis te doen.

Sportmassage en -verzorging

De grepen en strijkingen zijn vooral werkend op de spieren.

Kosten

De kosten voor massagetherapie zijn € 75,- voor een behandeling van 75 minuten. Massagetherapie kan (deels) vergoed worden door zorgverzekeraars als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten waar complementaire zorg onder valt. Quirine is lid van beroepsvereniging VNT. Lidnummer is 17.026. U krijgt een factuur per behandeling. Deze factuur kunt u indienen bij de zorgverzekering.

Meer weten over Quirine of een afspraak plannen

Meer informatie over Quirine kun je lezen op deze pagina Quirine Lodder

Wil je graag een afspraak maken voor een massagetherapie behandeling, boek dan via onze boekingsmodule.