Wil jij ook in ons centrum ondernemen?
Versterk ons team op het gebied van body, mind & soul

Info & Boekingen

078 645 62 69

Burg. Jansenlaan 143

3331 HG Zwijndrecht

Home | Behandeling en therapie | Ontspanningssessies

Ontspanningssessies

Een gezond leven bestaat uit balans tussen inspanning en ontspanning.​ Ontspanningssessies kunnen helpen dit balans te vinden.
Wij zijn vaak bezig inspannende prestaties te leveren en soms houden wij daar een gespannen gevoel aan over. Waardoor klachten kunnen ontstaan in de nek, schouders en rug. Anderen kunnen klachten ervaren van het ademhalingsmechanisme of de spijsvertering.

​Lichamelijke ontspanning heeft een positieve invloed op de mentale toestand.
Deze rust- en herstelstand leidt tot innerlijke stabilisatie.

​​De ontspanningstechnieken tijdens een ontspanning sessie, kunnen je helpen bij hoge bloeddruk en slaapproblemen. Je leert jezelf tot rust te brengen. Versterking van de zelf-helende krachten van je lichaam is een voordeel evenals de verhoging van balans en energie.

Wij beginnen met het losmaken van de spieren door zachte bewegingen. Laten alle stress achter ons, komen aan in het moment en gaan dan lekker liggen op een matje. De ontspanningsfase begint. De les is iedere week weer anders. Je leert spanning eerder te herkennen en je leert om weer tot rust te komen. Zo blijft er energie over voor de leuke dingen in het leven.

Diverse ontspanningssessies:

Met Progressieve Relaxatie kan je chronische pijn door spierspanning voorkomen, zoals schouder- en nekpijn. Eén voor één worden de spiergroepen aangespannen en vervolgens ontspannen.

Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder dat je wenst dat het anders was. Je accepteert dat de dingen zijn zoals ze zijn, zonder de behoefte dit te veranderen. Er zijn veel kleine mindfulness oefeningen die je makkelijk kan toepassen in het dagelijks leven.

​Bij een klankontspanning worden lichaam en geest naar een staat van totale ontspanning gebracht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende instrumenten zoals klankschalen, ocean drum, klankbuizen en koshi. De buitenwereld is even weg en je laat spanningen en zorgen achter je.

Meditatief ontspannen is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van elementen van de autogene training, spierontspanning, mindfulness en fantasiereizen.​

Yoga Nidra (de yoga slaap) is een begeleide meditatie en visualisatie waarbij je geest alert blijft, terwijl je lichaam in diepe rust is.

De ontspanningssessies zijn wekelijks op dinsdagavond van 20.00 – 21.00 en 1 keer per maand op zaterdag, zie onze agenda

Mocht je graag aan de ontspanning sessies mee willen doen, geef je dan op via het contactformulier onder aan de pagina van “Groepsactiviteiten”..

De kosten van een ontspanningssessie zijn € 10,- per keer.