Wil jij ook in ons centrum ondernemen?
Versterk ons team op het gebied van body, mind & soul

Info & Boekingen

078 645 62 69

Burg. Jansenlaan 143

3331 HG Zwijndrecht

Home | Behandeling en therapie | ZENbody Balance

ZENbody Balance

Hulp nodig bij het verminderen van je stress-niveau? Wil je je gewoon weer goed voelen in je eigen lichaam? Focus versterken en beter slapen?
Kom weer in balans met ZENbody Balance.

ZENbody Balance – Wat is dat?

De oefeningen zijn een combinatie van klassieke ontspanningstechnieken zoals Autogene Training en Progressieve Spierontspanning, Meditatie en ZEN. Gecombineerd met oefeningen uit het verre oosten zoals Qi Gong en Yoga. Het is een holistische aanpak om lichaam en geest in balans te brengen.

Het is effectief en eenvoudig, omdat het op verschillende niveaus kan worden beoefend. Deelnemers kunnen gelijk na de eerste sessie het positieve effect op lichaam en geest al waarnemen.

Heb je nog nooit gemediteerd? Vergeet je soms genoeg aandacht te besteden aan je lichaam? Of misschien ben je al bekend met yoga of meditatie en je wil bekende oefeningen op een nieuwe manier ervaren?

ZENbo® Balance is voor iedereen.

Het staat voor evenwicht, beweging en totale ontspanning. Bij ZENbody Balance bestaat geen goed of slecht, er is geen juiste manier. Je doet wat goed voelt voor jou.

 Het body & mind programma ZENbody Balance bestaat uit 3 delen:

Silence – Aankomen: Wij beginnen met een korte meditatie voor rust en helderheid.

Move – Beweging: De oefeningen (staand en liggend) zijn gebaseerd op Qi Gong en Yoga. De mobiliteit wordt verbeterd en ook de buik en rug worden versterkt. De oefeningen bevorderen zowel innerlijke balans als ook het gevoel van evenwicht en coördinatie. De oefeningen worden bewust uitgevoerd en helpen erbij het lichaam te voelen. Je beweegt op het ritme van je ademhaling en daardoor zijn de oefening meestal vloeiend.

Relax – Eindontspanning: Wij eindigen met ontspanningsoefeningen uit de westerse wereld, b.v. het Autogene Training of Progressieve Relaxatie. Ook sluiten we soms af met een fantasiereis of klankschaalmeditatie.

Wil je deelnemen aan de ZENbody Balance lessen, dan kun je je opgeven via het contactformulier onderaan op de pagina van “Groepsactiviteiten”.

ZENbody Balance wordt gegeven door Susan op woensdag avond om 19:30. Een losse les kost 10 Euro en een 10 rittenkaart kost 90 Euro. De kaart is 14 weken geldig voor ZENbody Balance en de ontspanningslessen op dinsdagavond.
Wees welkom en voel je fijn!